donderdag 31 maart 2016

28 03 2016 Paasjogging Olmen 15.6 km

Normaal gingen we naar Eeklo lopen maar door de voorspelde stormwind was deze wedstrijd afgelast. Uit het verleden wist ik echter dat er ook nog paasjoggings waren in Olmen de (wind)stille kempen dus. Vroeger had ik hier al eens de 20 km paar maal gelopen. Nu gingen we samen voor de 15.6 km.
Ma en pa gingen mee als supporters, ze zagen het s'morgens (regenbui), net zoals Sonja, nog niet zitten, achteraf toch tevreden met het relatief rustige en droge weer.



Een grote bende aan de start voor 5 verschillende afstanden en dito toertjes, wij 4 stuks dus. Met meewind in de eerste kms kwamen we alweer direct in een mooi tempo, Sonja vond het wel niet echt soepel lopen maar hoe meer de kms vorderden hoe beter het ging. Na 5 km doorkomen in 23' was de oorzaak wellicht. Het tempo bleef redelijk egaal (10km/46'55") maar de derde ronde voelde Sonja toch lichte steken in de zij, snel tempo of de banaan iets te laat opgegeten? Kwestie van even te ontspannen en temporiseren om de laatste ronde aan te vatten.



Finish in 1u13'53" een kleine omrekening naar de 10 mijlafstand zou dan ongeveer 1u16'25" opleveren, supertijd ondanks de tegenwind waar Sonja behoorlijk last van had. Tweede dame op een kleine bezetting in deze reeks voor deze afstand. De tombola met prijzen was ons niet gunstig gezind zodat we dan maar achteraf naar het plaatselijk Egyptisch restaurant, etentje voor 4, afgezakt zijn. Leuk dagje ondanks het slechte weer s'morgens en nog steeds op schema.

http://www.ovc.be/pasen/index.php

                                    uitslag

Geen opmerkingen: